Heliocare

Niet smeren maakt meer kapot dan je lief is

Welke beschermingsfactor moet ik nu gebruiken?

Het mooie weer en de zomer staan weer voor de deur. Goed nieuws voor zonaanbidders, maar we weten allemaal: onbeschermd in de zon zitten is heel onverstandig. Welke beschermingsfactor  (SPF) moet je kiezen?

Vooral bleke zonaanbidders moeten zich met een hogere beschermingsfactor insmeren. Nederlanders met huidtype 1 en 2 moeten zeker factor 30 gebruiken op de zonnigste dagen. Zeker in het voorjaar is de zon verassend sterk en dat hebben veel mensen niet in de gaten.

Wie een donkerder huidtype heeft ontkomt er ook niet aan. Zij kunnen beschermingsfactor 20 gebruiken, maar voor iedereen geldt eigenlijk: altijd insmeren als je in de zon zit, elke twee uur opnieuw en vooral niet te zuinig met je crème. We zijn geneigd maar een dun laagje aan te brengen, maar een flink laagje is echt noodzakelijk. Voor het gezicht betekent dit een theelepeltje.

Gezond genieten van de zon

Mensen realiseren zich niet dat de huid ook een orgaan is die goed beschermd moet worden. Er is in Nederland te weinig insmeerbewustzijn, met als gevolg huidverbranding, vroege veroudering en huidkanker. De gevallen van huidkanker stijgen daardoor ook explosief.

Huidgeheugen

Ook onze huid heeft een soort van geheugen. Als je op jongere leeftijd vaak verbrandt, veroudert je huid later sneller en is het risico op huidkanker groter. De huidcellen hebben een geheugen, waardoor ze de keren dat de huid verbrand is geweest, onthouden. Bij verbranding wordt ook je DNA aangetast wat onder andere lijdt tot huidveroudering. Zorg daarom dat er in je zonbescherming niet alleen een UVB filter, deze werkt tegen de verbranding, maar ook een UVA filter, deze beschermt tegen huidveroudering.

Toch moeten we vooral niet vergeten dat de zon ook goed voor ons is. Door blootstelling aan uv-straling in zonlicht maken we vitamine D aan. Dat hebben we nodig voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden.

 

Wilt u graag weten wat voor u het beste zonbeschermingsproduct is? Neem dan gerust contact met ons op!

 

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK