CryoPen

Cryo-Therapie

CryoPen, zeer effectief en veilig!

CryoPenDe CryoPen maakt het mogelijk om gemakkelijk en doeltreffend onder meer fibromen, wratten, ouderdomsvlekken en alle verdere goedaardige huidletsels te verwijderen met behulp van direct inzetbare vrieskracht. Dit alles, tot op de millimeter nauwkeurig dankzij het penvormige behandelapparaat met nauwkeurig te doseren gebruiksopening! Zo worden ongemakken voorkomen. Met de CryoPen volstaat vaak al 1 behandeling.

Hoe werkt een CryoPen?

  1. Voorbereiding: Voordat de behandeling begint, zal de huid worden gereinigd en gedesinfecteerd om eventuele bacteriën te verwijderen en het risico op infectie te minimaliseren.
  2. Applicatie van de Cryopen: We gebruiken de Cryopen om geconcentreerde vloeibare stikstof rechtstreeks op de huidlaesie aan te brengen. De Cryopen heeft een precisietip waarmee de zorgverlener nauwkeurig de juiste hoeveelheid CO2 op de laesie kan richten.
  3. Bevriezing van de huidlaesie: Wanneer de CO2 de huidlaesie raakt, veroorzaakt het een snelle bevriezing van de cellen. Dit bevriezingsproces beschadigt de cellen van de huidlaesie, waardoor deze uiteindelijk afsterft.
  4. Reactie van het lichaam: Na de behandeling kan de behandelde huid rood worden en licht gezwollen aanvoelen. Mogelijk vormen zich ook blaren op de behandelde plek. Vervolgens komt er een korst. De korstjes moeten er vanzelf afvallen, dit duurt ongeveer 2 weken. Daarna is de huid extra gevoelig voor zonlicht. Krab niet aan de korstjes om littekens en pigmentverschuiving te voorkomen. De huid is extra gevoelig voor zonlicht, daarom is het belangrijk de huid te beschermen met zonnebrandcrème.
  5. Nazorg: Het is belangrijk om van de korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Wanneer de nieuwe huid af is, zal het korstje vanzelf verdwijnen. Dit proces duurt gemiddeld 10 tot 14 dagen.Voorkom heet douchen, baden, gebruik maken van de sauna, stoombehandelingen en voorkom zwemmen gedurende de eerste 48 uur.

    Niet harsen, epileren of ‘plukken’ tijdens de CryoPen behandelkuur. Vermijd ook zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied en gebruik een zonnebescherming met een hoog UV beschermingsfactor; spf 30-50.

Boek een intake

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK