Definitief ontharen met laser

Laseren de behandeling voor Definitief ontharen!

Nooit meer je oksels en benen scheren? Niet meer de donkere haren op je bovenlip epileren? Geen bikinilijn meer harsen? Nooit meer vervelende rode bultjes en onstekingen? Dat wil toch iedereen? Maar ook mannen die relatief veel haar hebben, op hun rug bijvoorbeeld, dromen ervan om voorgoed verlost te worden van scheren, epileren of harsen.
Dan is definitief ontharen met laser de oplossing!

Hoe werkt definitief ontharen met laser?

Lasers bestaan in verschillende vormen en maten. Een laser werkt als een soort scanner. Met de behandelkop gaan we over de huid waar de haren zitten en zetten we pulsen. De laser wordt door de haar geleid naar het haarzakje en door de kracht van de laser gaat dit haarzakje kapot. Hier kan daarna geen nieuwe haar meer groeien. Omdat haren zich in verschillende groeifases bevinden, kun je nooit in één behandeling alle haren verwijderen. Per behandeling zullen de haartjes 10-15% afnemen en gemiddeld zijn er zo’n zes tot tien behandelingen nodig voor het beste resultaat. De behandelingen zullen tussen de zes en acht weken plaatsvinden voor de meest optimale interval.

Door de laserbehandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en groeien er dus geen haren meer terug. Dit is een effectieve manier van ontharen. Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haartjes kunnen groeien. Wanneer dit gebeurt, hangt af van jouw huid, hormonen en haartype. De laser is het meest effectief op donkere haren, omdat hier het meeste pigment in zit. Dit pigment zorgt ervoor dat de laser de haar ziet

Wat is het verschil tussen definitief ontharen met laser en IPL?

Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Zowel bij Laser als bij IPL ontharen wordt er gebruik gemaakt van selectieve foto-thermolyse. Dit betekent dat er lichtenergie wordt omgezet om haarzakjes kapot te maken, zodat er geen haar meer uit kan groeien. Er is echter wel een verschil tussen de twee methodes.

Bij laser wordt er gebruik gemaakt van licht van één golflengte (één kleur). Bij IPL gebruikt men verschillende licht golflengtes (meerdere kleuren). De enige overeenkomst tussen Laser en IPL ontharen is dat bij beiden het haarzakje wordt beschadigd. De laser zendt echter een dunne, sterke straal door de huid. En dat terwijl bij IPL het apparaat de lichtenergie met golven (gepulseerd) afgeeft.

 

Kan iedereen met IPL behandelt worden?

Nee, helaas is definitief ontharen met laser niet geschikt voor iedereen. Het apparaat werkt het beste op mensen met donkere haren en een lichte huid. Pigmentloze haren, zoals blonde en grijze, kunnen namelijk onvoldoende energie absorberen om definitief vernietigd te worden. Blonde haren kunnen wel behandeld worden, mits de haarwortel donkerder is. Een andere oplossing is dan Elektrisch ontharen wat ook een zeer geschikte vorm is van definitief ontharen.

Komen de haren niet meer terug na een laser behandeling?

Nee, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Helaas zijn er op onze huid haarzakjes die slapen of slechts licht dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium van ons leven. Bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen, maar ook gewoon bij het ouder worden.

Dit betekent dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst haar, maar dat u toch de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw een paar haren groeien, of dat de donzige resthaartjes toch weer dikker worden. Het kan dus gebeuren dat u dan een paar onderhoudsbeurten nodig heeft, wij adviseren overigens om eens per jaar terug te komen voor een behandeling om zo de nagroei onder controle te houden.

Laser ontharen in het gelaat bij vrouwen wordt meestal door zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend bent verzekerd.

Meer weten over definitief ontharen met laser? Wij nodigen je graag uit voor een gratis intake.

Plan hier je afspraak!

 

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK