natuurlijke cosmetica

Natuurlijke cosmetica met NIMUE Skin Technologie

Natuurlijke Cosmetica

Natuurlijke cosmetica gericht op huidverbetering dat is waar Nimue voor staat! Het merk maakt gebruik van de combinatie van aromatherapie en homeopathie in samen werking met slimme delivery systems uit de biotechnologie.

Wat is Biotechnologie?

Biotechnologie is gebaseerd op de biologie en is al heel oud. Denk maar aan de inzet van bacteriën, gisten en schimmels voor de productie van brood, wijn, bier en kaas maar ook vaccins. Het gaat dus altijd om het gebruik van levende wezens zoals planten en bacteriën voor het maken van voedsel, medicijnen of werkstoffen voor cosmetica.

De moderne biotechnologie grijpt in op het DNA en wijzigt zo de eigenschappen van de bacteriën zodat je heel precies de juiste microbiologische bouwstenen krijgt. Het is een methode om de natuurlijke werkstoffen nog krachtiger te maken en er voor te zorgen dat ze nog beter opgenomen worden door de huid. Omdat de basisstoffen natuurlijk zijn kan je spreken van natuurlijke cosmetica.

Hoe combineert Nimue dat met homeopathie en aromatherapie?

natuurlijke cosmeticaHomeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het lichaam aanzet tot zelfherstel. Het staat voor het gelijke met het gelijke genezen. Dat wil zeggen dat een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, diezelfde verschijnselen kan ook kan genezen. Hiermee verhoog je de huidtolerantie en wordt de huid weerbaarder en dus sterker. De homeopathie is uniek in huidverbetering. Niet enkel het symptoom wordt aangepakt maar ook de bron.

 

 

Aromatherapie is een kruidengeneeswijze die gebruikt maakt van etherische olie uit kruiden, bloemen en ander plantendelen. Dit om het natuurlijke evenwicht in je huid te herstellen. De aromatherapie draagt bij aan huidverbetering op een dieper niveau en voorziet de producten van hun eigen karakteristieke geur. Nimue kiest zijn werkstoffen volgens deze twee principes.

Delivery System

Nimue maakt gebruik van 13 wetenschappelijk bewezen transfersystemen die ervoor zorgen dat de werkzame stoffen in de diepere lagen van de opperhuid worden getransporteerd. Denk hierbij aan de onmisbare werkstoffen zoals retinol, niacinamide of peptiden. Daarmee is Nimue echt uniek!

Wat maakt Nimue natuurlijke cosmetica?

Nimue maakt geen gebruik van kunstmatige geur- en kleurstoffen en is volledig parabeenvrij. Het merk heeft behalve de werkzame stoffen uit de homeopathie en de aromatherapie diverse ‘wonderen uit de natuur’ verwerkt in de producten. Deze staan bekend om hun heilzame werking op huidproblemen en celontstekingen. Denk aan plantenextracten, zaadjes of oliën zoals Kigelia Africana of Baobab extract. Nimue vindt dat verjonging van de celdeling, antioxidatie, herstel en zonbescherming de belangrijkste resultaten moeten zijn van een goed product.
Deze visie vind je dus ook zeker terug in de natuurlijke cosmetica van Nimue!

MEER WETEN OVER DEZE PRODUCTEN EN BEHANDELINGEN?

Maak dan HIER geheel vrijblijvend een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult of bel ons!

 

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK