Poriën

De vette huid wordt meestal gezien als een probleem huid. Wat we ons meestal niet beseffen is dat een vettere huid voor een goede beschermende functie zorgt. Zonder talg wordt onze huid droog en vatbaar voor infecties en huidaandoeningen. Daarnaast zorgt de vetachtige stof, oftewel talg ervoor dat vocht in de epidermale laag minder wordt doorgelaten waardoor het vochtgehalte op peil blijft. De huid is soepeler en er ontstaan minder snel rimpels. Een vettere huid kenmerkt zich daarnaast ook door poriën, hetzij kleine of grote, maar in elk geval kun je een klein ‘gaatje’ in de huid waarnemen.

Poriën, wat zijn dat nou?

poriënHet zijn openingen van talgklieren die talg (huidvet) produceren. Is de huid te droog, dan zal deze extra talg gaan produceren om er voor te zorgen dat deze niet uit kan drogen. Ook onder invloed van hormonen wordt talg geproduceerd. In de pubertijd en bij hormoon schommelingen wordt er meer talg geproduceerd waardoor poriën kunnen gaan verstoppen. Een andere reden voor verstopte poriën is door een opstapeling van dode huidcellen waardoor poriën meer zichtbaar worden. Bij een langdurige verstopping kan de wand van de porie wat oprekken en worden de poriën nog zichtbaarder. Ook speelt aanleg een rol bij de grootte.

Wat kan je doen bij vergrootte poriën?

Naast een dieptereiniging kunnen chemische peelings in het instituut worden toegepast om de talgproductie en overtollige huidcellen te verminderen. Het zorgt voor een chemische exfoliatie. Exfoliëren is een proces waarbij beschadigde en oude huidcellen afschilferen. In verschillende peelings worden glycolzuur en salicylzuur gecombineerd. Salicylzuur is in vet oplosbaar en dringt dieper door in de porie. Essentieel voor de werkzaamheid is dat de concentraties van de werkende stoffen voldoende zijn. Glycolzuur moet meer dan 5% bevatten en salicylzuur meer dan 1%. Glycolzuur of salicyluur kan gecombineerd worden met een Micro-Needling behandeling in het instituut. Door de gaatjes van de Micro Needling kan de concentratie dieper in de huid doordringen. Ook wordt er nieuw collageen en elastine aangemaakt waardoor de huid gladder en egaler wordt.

pca-skin-retinol-peel-banner

Een goede huidverzorging bestaat uit olie vrije producten, deze verstoppen de poriën niet. Ook is het belangrijk om de vochtinbrengende crèmes te gebruiken, want wanneer de huid vochtarm is wordt er juist meer talg geproduceerd.
Poriën verdwijnen dus niet maar met de juiste behandeling en het gebruik van de juiste producten kunnen ze wel schoon blijven en minder zichtbaar worden.

Heeft u interesse in een behandeling maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis intake!

Meld je aan op onze nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte blijft van al onze nieuwtjes!

LEES OOK EENS ONZE ANDERE BLOGS!

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK