Ongezonde huid

Een ongezonde huid is niet nodig!

Hoe zorg ik dat mijn ongezonde huid weer mooi wordt?

Een ongezonde huid komen we helaas steeds meer tegen in de praktijk. Ontstekingsstoornissen als allergieën en eczeem zijn de afgelopen jaren enorm toe genomen. Meestal is dat het gevolg van een defecte huidbarrière en dus een ongezonde huid. We zien dan discomfort, kwetsbaarheid, een vochtarme huid, schilfering en roodheid.

Vaak komt dit door een slecht afweersysteem tegen externe factoren zoals je omgeving en het milieu. Maar ook het gebruik van verkeerde cosmetica zorgt voor een ongezonde huid.

 

Ongezonde huidPre- en probiotica bij een ongezonde huid

Vaak willen we met ingrediënten de diepte in. Alleen daar zouden ze hun nuttige werk kunnen doen. Een verfrissend geluid: het merk Dr K Dermal Health Care werkt het liefst ‘aan de oppervlakte’ op het microbioom. Het merk baseert zich op recente wetenschappelijke onderzoeken naar de vele microbiotica die op onze huid leven. Door de gezonde microbiotica te voeden met prebiotica, ontstaat een probiotische werking en daarmee een gezonde huid.

Het merk bestaat uit een mix van actieve ingrediënten. Deze herstellen en verbeteren de microbiële en fysieke barrièrefunctie van de huid waardoor deze wordt versterkt. De producten hebben een prebiotische aanpak. Ze voeden de gezonde microbiotica ofwel de levende organismen in ons microbioom. Ze verhogen zo de groei van nuttige bacteriën met ontstekingsremmende eigenschappen. De goede bacteriën hebben ook probiotische effecten. Dit doordat ze de barrièrefunctie, het immuunsysteem en de microbiotica-balans versterken.

 

Hoe kunnen we dit behandelen?

Een uitzondering op de rol aan de oppervlakte, vormt de professionele behandeling. Tijdens de behandeling willen we wél dieper de huid in. Vandaar dat de peeling meerdere zuren bevat, zoals melkzuur en azijnzuur. Met de peeling gaan we de huid echt stimuleren om ook de diepere huidlagen gezonder te maken. De peeling richt zich op exfoliatie én op het controleren van inflammatie in de huid. Postbiotica zijn de afvalstoffen van bacteriën. Deze staan centraal in de functie van het immuunsysteem van onze huid en bieden ontstekingsremmende resultaten.

Door ons microbioom te versterken, verbetert de barrièrefunctie. De huid er niet alleen gezonder uit, maar kan ze ook meer schadelijke stoffen afkaatsen en verwerken. Zeg maar dag tegen je ongezonde huid!

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK