gehydrateerde huid

De basis van een gezonde huid is een gehydrateerde huid!

Gehydrateerde huid

Een gehydrateerde huid is de basis voor een gezonde huid. De huid heeft hiervoor een eigen ‘vochtfabriek’. We hebben moleculen in onze huid die de huidcellen helpen bij het vasthouden van vocht. Hydratatie kan ook worden verkregen door middel van productgebruik, het drinken van voldoende water en het water dat je binnen krijgt via je voeding. Ook kan je levensstijl een grote invloed hebben op de hydratatie van je huid. Milieu invloeden, stress en zelfs het weer kunnen de vochtreserve van de huid flink aantasten.

gehydrateerde huidVochtverlies van je huid

Wist je dat je huid wel tot een halve liter water per dag kan verliezen? Dat klinkt heel veel en dat is het ook zeker. Dit vochtverlies betekent namelijk meer dan alleen maar het krijgen van een niet gehydrateerde huid. Een goede hydratatie staat centraal voor een gezonde huid. Dehydratie kan bij iedereen voorkomen en zorgen voor fijne lijntjes en de huid een droog en trekkerig gevoel geven. Eèn van de grootste gevolgen van een vochtarme huid is de gevoeligheid. Het verlies van vocht betekent echter meer dan een gedehydreerde huid. De laatste wetenschappelijke inzichten vertellen ons dat de huid pas echt gezond is wanneer er sprake is van de juiste balans tussen hydratatie, een sterke lipide barrière en een optimaal functionerende ecosysteem van de huid. Wanneer èèn van deze factoren uit balans is, zal de huidconditie aanzienlijk verslechteren.

Zorg voor een goede moisturizer

Een gehydrateerde huid krijg je uiteraard ook door het dagelijks gebruiken van een goede moisturizer. Deze zorgt er voor dat je huid in balans komt en blijft. Werkstoffen kunnen bij een optimaal gehydrateerde huid beter worden opgenomen. Daarnaast is het gebruik van een SPF met minimaal factor 30 ook zeker een must, dit geld ook voor de winterperiode. Een hoge SPF is de allerbeste anti-aging die er bestaat en biedt je huid uiteraard een optimale bescherming!

Wil je weten welke moisturizer het beste bij jou huid past?
Neem dan gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvend huidadvies.

 

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK