oogcrème

Het belang van een oogcrème

Waarom is het belangrijk om een oogcrème te gebruiken?

Vaak krijgen we de vraag; Waarom is het belangrijk om een oogcrème te gebruiken?
Het ooggebied heeft een bijzondere verzorging nodig. De mens neemt zijn omgeving voor 90% met de ogen waar. Elke beweging van de pupillen zet 22 spieren in beweging. En dat meer dan 10.000 keer per dag. De huid om de ogen is echter maar 0,5 mm dik. Daarmee is deze vier keer dunner dan de rest van de gezichtshuid. Ze ligt zonder onderhuids vetweefsel meteen op de oogkringspier. Daarmee ontbreekt het haar aan de anders in de huid typische steunmechanismen. Ook de collageen- en elastinevezels zijn minder dicht gegroepeerd.

Vanaf het 20e levensjaar neem de collageen productie af. En al vanaf het 25e levensjaar komen de eerste rimpeltjes. De huid rondom de ogen bevat minder talgklieren en is sneller droog. Invloeden door wind, weer, licht en zon laten hun sporen na. Maar ook te weinig slaap, stress en te zware inspanning tekenen zich af. Wrijven en schuren bij het verwijderen van de make-up belast het ooggebied ook zwaar. Het gebruik van een oogcrème beschermt de huid tegen voortijdige veroudering. Daarnaast laat het het hele gezicht er jong en fris uit zien.

oogcrème

Problemen van het ooggebied

 • Rimpeltjes veroorzaakt door het knipperen van de ogen. Met name het knipperen van de ogen tegen de zon en door uitdroging.
 • Kraaienpootjes signaleren de eerste tekenen van het ouder worden van de huid.
 • Donkere kringen en schaduw onder de ogen. Kringen onder de ogen kunnen talrijke oorzaken hebben. Zoals bijvoorbeeld te weinig slaap of te veel roken. Daardoor wordt het weefsel zuurstof onttrokken en wordt de huid vaal. Stuwing bij de afvoer van schadelijke stoffen, zorgen dat de vaatwanden door de sterke uitrekking broos worden. Het bloed raakt dan in de celtussenwanden. Dit schijnt als een blauwachtig bruine schaduwen onder de ogen door.
 • Wallen en zwellingen. Het lossere bindweefsel onder de ogen neigt er vaak toe vocht op te slaan. Door de langzamere lymfestroom tijdens de slaap zijn vooral ‘s morgens zwellingen waar te nemen. De vaatwanden van de hyperfijne capillairen verliezen hun spankracht. Waardoor de micro-circulatie stagneert. Eerst alleen als kleine zwellingen zichtbaar kunnen ze mettertijd uitgroeien tot lelijke wallen.

 

oogcrème

Een gezichtscrème gebruiken rond de ogen is niet zo’n goed idee!

Het is beter om geen gezichtscrème te gebruiken rondom de ogen. Dit omdat deze een dikkere structuur heeft waardoor deze niet binnen kan dringen in de huid rondom de ogen. Daarnaast bevat een gezichtscrème kruipenden vetten. Met als gevold dat die in de ogen terecht kunnen komen en rode, geïrriteerde en gezwollen ogen veroorzaken. Ook je oog make-up zal niet mooi blijven zitten.

 

 

 

Gelukkig hebben we voor ieder probleem een passend oogproduct.
Welk oogproduct bij welk probleem?

NIMUE

 • Eye Serum: Werkt precies en effectief daar waar zwellingen, donkere kringen en rimpels rondom het oog ontstaan.
 • Eye Treatment: Beschermt en verzorgt de tere huid rondom het oog. Vitamine A Ester zorgt voor een intensieve huid revitalisatie. Vitamine C Ester verbetert de structuur van de huid. Maar ook de teint en kleur rondom het oog. Vitamine E Ester beschermt de huid tegen verdere schade van vrije radicalen. Palmitoyl Tripeptide-3 revitaliseert de huid. Maar verzacht ook de opkomende lijntjes en rimpeltjes. DMAE verstevigt de verslapte huid.
 • Anti-Aging Eye Cream: Deze lichtgewicht oogcreme met zachte textuur heeft een zeer effectieve werking. Met  name verjongende en beschermende eigenschappen. Daarnaast verbetert het de stofwisseling in de cellen. Stimuleert en geeft energie aan de vermoeide huid. Biedt een betere bescherming tegen UV beschadigingen. Verbetert de weerstand van de huid. Vult rimpeltjes op. Verzacht en verzadigd de huid en geeft daarnaast optimale hydratatie.
 • Vita Boost: Doelgericht product voor de oogpartij en lipcontour. Effectieve actieve ingrediënten hydrateren, revitaliseren en geven de huid rond de oogpartij en tevens lipcontour volume.

PCA SKIN

 • EyeXcellence: Deze drievoudig werkende oogcrème vermindert zwellingen, donkere kringen en rimpels rondom de ogen. Drie peptiden werken samen om de collageen productie te verhogen en bloedvaatjes te
  versterken. Maar ook de circulatie te bevorderen om het gebied rond de ogen zacht, egaal en helder te houden. Kleurverschillen in de huid worden verminderd. Geeft de huid een gezonde uitstraling.
 • Ideal Complex Eye Cream: Rijke oogcrème die werkt op rimpelvorming, verslapping en donkere kringen. Maar ook op vochtwallen en zakkende bovenoogleden. De crème is rijk en geeft optisch meer volume. Waardoor lijntjes en rimpels direct minder opvallen. De huid ziet er direct helderder en jonger uit! Op termijn zullen de lijntjes en rimpels gevuld worden en tekenen van vermoeidheid werkelijk verdwijnen!
 • Ideal Complex Eye Gel: Eye Gel welke oplossingen biedt bij alle problemen. Krachtige ingrediënten zorgen voor verjonging, verhelderen de huid en liften de bovenoogleden. Op basis van 6 verschillende peptiden die rimpels vullen, vochtwallen verminderen. Maar ook mimische contracties verminderen door een zogenaamde Botox-like effect. Eén van deze peptiden werkt vergelijkbaar met Retinol, maar dan zonder irritatie. Plantaardige ingrediënten verstrakken de bovenoogleden. Ook hebben ze een stimulerende werking op de fibroblasten en de groeifactoren in de huid. De perfecte keuze voor een gezonde, jeugdige en heldere huid.

Kortom genoeg keuze en redenen om een goede oogverzorging te gaan gebruiken!
Kom voor meer informatie in ons instituut.

 

 

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK