Tips om acne onder de knie te krijgen

Waarom heb ik nog steeds last van Acne?

Je stelt jezelf nog vaak de vraag; Waarom heb ik nog steeds last van Acne?
Acne kan frustrerend zijn, vooral als je al gebruik maakt van de juiste producten en nog steeds geen mooie egale huid hebt zonder puistjes. Er zijn een paar factoren die kunnen leiden tot puistjes, zelfs als je de juiste producten gebruikt. Iedereen heeft bepaalde gewoonten en die kunnen invloed hebben op je huid. Om je te helpen de mooie, egale huid te krijgen die je graag wil, hebben we een paar tips op een rijtje gezet!

TIP 1; Aanraken van je gezicht

Elke keer als je je gezicht aanraakt, zorg je ervoor dat je vuil, bacteriën en vetten op je huid krijgt. Zelfs als je je handen net hebt gewassen. Ook je mobiele telefoon is een bron van vuil, bacteriën en vetten, een echte bron van ziektekiemen. Zorg er dus voor dat je niet te veel met je handen aan je gezicht gaat zitten en dat je je telefoon regelmatig schoon maakt en je zal resultaat zien.

TIP 2; Blijf consequent

Zodra je een product voor je huid hebt gevonden verander dan niet direct als je niet meteen resultaat ziet, het heeft tijd nodig! Consequent zijn is de sleutel, dus zorg ervoor dat wat je ook doet, je gebruikt het zowel ‘s ochtends en ‘s avonds, zodat de producten daadwerkelijk kunnen werken op je huid. Deze dingen kosten tijd!

TIP 3; Gebruik de juiste verzorging

Veel mensen gebruiken de verkeerde producten om hun huidprobleem op te lossen. Heeft u een droge huid hebt? Vettige huid? De meeste mensen weten het vaak niet. Maak kennis met je huidtype, zodat je de juiste producten gaat gebruiken. Laat je adviseren bij de keuze van je producten door een schoonheidsspecialiste en je zal zeker resultaat gaan zien.

TIP 4; Zorg dat je producten niet bedorven zijn

Je producten zijn bedorven. Al vergeten veel mensen dat, maar ook cosmetica kan bederven. Kijk dus altijd goed op de verpakking hoe lang een product houdbaar is. Dit geldt evenzeer voor acne producten of make-up producten die de poriën kunnen verstoppen.  Producten die over de datum zijn zullen niet alleen niet werken,  ze doen zelfs meer kwaad dan goed. De volgende keer dat je een nieuw product gaat gebruiken, zet dan op de onderkant van je product de datum van opening zodat je weet wanneer het tijd is om het weg te gooien. Maar bij het juiste gebruik is je product ruim voor die tijd al op.

 

TIP 5; Vervang tijdig je kussensloop

Een vuile kussensloop. Veel mensen denken er niet aan dat ook in je kussensloop veel vuil, bacteriën en vetten komen te zitten. Ook in de nacht scheiden we door transpiratie afvalstoffen uit op de huid die ook weer terecht komen op onze kussensloop. Om ervoor te zorgen dat je niet gaat slapen op het vuil uit je eigen gezicht, is het belangrijk om je kussensloop minstens 1 keer per week te verschonen.

Tip 6; Zorg voor weinig stress

Stress is een beruchte acne boosdoener, en al verzorg je je huid dagelijks erg goed, kan stress in de weg staan en zorgen voor een onrustige huid. Probeer stress te vermijden en zorg voor eenvoudige manieren om te ontspannen, zoals yoga of meditatie, om stress tegen te gaan.

Tip 7; Juiste voeding

Je hebt niets veranderd in je voeding? Toch kan het veranderen van je voeding wel degelijk invloed hebben op je huid. Zorg dat je niet te veel suikers en vetten tot je neemt. Deze kunnen de oorzaak zijn van je breakouts, en hoe eerder je mindert met vette, suikerhoudende voedingsmiddelen, des te eerder zal je het huid er beter uitzien.

Tip 8; Reinig je huid bij het sporten

Heeft het invloed op je huid om te reinigen voor en na het sporten? Jazeker, het is belangrijk om je huid te reinigen zowel voor als na het sporten. Gebruik geen make-up tijdens het sporten en reinig je gezicht direct na het trainen omdat de poriën dan nog open zijn zodat het zweet niet kan indrogen en de bacteriën zo geen kans hebben om in je huid te gaan.

Met al deze tips hoef je je snel niet meer af te vragen; Waarom heb ik nog steeds last van acne?

Meer weten over acne en wat wij voor jou huid kunnen betekenen?
Maak dan snel een afspraak voor een gratis huidanalyse!

LEES OOK EENS ONZE ANDERE BLOGS!

 

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK