Lifestyle veroudert de huid sneller dan je genen

Waarom veroudert mijn huid?

Onderzoek toont aan: Lifestyle belangrijker dan genen voor een jeugdige huid.
Vaak hoor je mensen zeggen dat de staat van hun huid genetisch is bepaald. Uit onderzoek is nu dus gebleken dat dit niet de enige oorzaak is, externe factoren hebben een groter effect dan genen. Een belangrijk onderdeel voor het behoud van een jeugdige uitstraling is het gebruik van goede huidverzorging,  zonverzorging, en een positieve levenshouding.

Huidverzorging

Uiteraard is het erg belangrijk om je huid goed te verzorgen met de juiste producten. In ons instituut werken wij met de huidverbeterende producten van NIMUE en PCA SKIN. Tijdens een intake gesprek in ons instituut merken we dat heel veel mensen niet de juiste verzorging gebruiken. Het gebruik van verkeerde producten kan ook zorgen voor vroegtijdige huidveroudering. Laat je huid dus goed analyseren om zo tot de juiste producten te komen. Wil je graag weten welke producten voor jou geschikt zijn? Boek dan een Meet & Treat Kennismakingsbehandeling! Wij helpen je graag!

Zonnebaden

huid

Natuurlijk is het heerlijk om van de zon te genieten en de zon hebben we ook nodig. Maar het zal niet als een verassing komen dat mensen die regelmatig zonnebaden 35% minder kans hebben op een jeugdige uitstraling. Ook vrouwen die regelmatig last hebben van een droge huid, zullen over het algemeen met een minder jeugdige huid oud worden (ca 35%). Dit geeft maar weer eens aan dat het zeer belangrijk is om consequent een zonneproduct te gebruiken.

Zorg er daarom voor dat het aanbrengen van een zonneproduct tot een vast onderdeel behoort van je dagelijks verzorgingsritueel. Uiteraard dient de zonverzorging meerdere malen per dag aangebracht te worden.

Positieve levenshouding

Mensen met een positieve levenshouding hebben 30% meer kans op een jeugdiger uitstraling dan mensen die minder positief in het leven staan. Andere factoren met een gunstig effect zijn: actief en energiek in het leven staan, regelmatig sporten, een nachtrust van acht uren of meer, gebruik van multivitaminen, voldoende water drinken en een algehele goede gezondheid.

Wilt u graag een mooie en stralende huid? Boek dan een intake & huidscan en wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden.

 

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK