Spot Reducer

Help! Ik krijg ouderdoms- en pigmentvlekken!

Ouderdoms en pigmentvlekken

Ouderdoms en pigmentvlekken komen veel voor en zijn vooral zichtbaar op delen die veelvuldig in de zon komen zoals decolleté, gezicht en op de handruggen. Gelukkig wordt er tegenwoordig goed geadviseerd over zonbescherming maar dat was vroeger wel anders. We zien daarom de meeste pigmentvlekken bij personen met een lichte huid die in hun leven veel in de zon hebben gezeten. Maar ook bij personen die hun huid goed hebben beschermd tegen zon zien we pigmentvlekken, de zogenoemde ‘ouderdomsvlekken’. De meeste vlekjes kunnen geen kwaad maar zijn wel ontzettend storend. Twijfelt u over een plekje? Laat uw huid dan altijd tijdig nakijken.

Er zijn vele redenen waarom iemand hyperpigmentatie kan ontwikkelen, zoals overmatige blootstelling aan UV-straling in zonlicht, erfelijke aanleg, leeftijd, hormonale invloeden, ontstekingen of letsel. Hyperpigmentatie kan verschillende aandoeningen met zich meebrengen, waarvan ouderdomsvlekken er één is.

Hoe ontstaan ouderdoms en pigmentvlekken?

Pigment (melanine) in de huid wordt gevormd door pigmentvormende cellen (melanocyten). Dit gebeurt om de huid tegen de UV-stralen van de zon te beschermen. Hoe langer de huid wordt blootgesteld aan de zon des te meer pigment er wordt gevormd. Dit geeft de huid de gebruinde tint die veel mensen zo graag willen hebben. Het bruinen van de huid is dus een reactie van de huid om zich te beschermen tegen UV-stralen. Als de huid erg veel in de zon komt kunnen de pigmentvormende cellen een overreactie geven: er wordt dan teveel pigment aangemaakt dat bovendien ongelijkmatig wordt verdeeld. Er ontstaan ophopingen van pigment (hyperpigmentatie) die te zien zijn als donkere vlekken: pigmentvlekken. Vooral UV A stralen zijn hier de oorzaak hiervan.

Daarnaast kunnen ze ook ontstaan door verwondingen zoals schrammen. Ook allergische reacties en infecties van de huid kunnen overmatige pigmentvorming veroorzaken. Daarnaast kan het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten leiden tot irritatie en pigmentvlekken, net als het gebruik van medicijnen. De combinatie parfum en zonlicht kan ook pigmentvlekken veroorzaken, door een reactie van bepaalde bestanddelen in het parfum met de UV-stralen.

Hoe kan je ouderdoms en pigmentvlekken behandelen?

Pigmentvlekken kunnen we perfect behandelen met de Spot Reducer.
Bij deze behandeling gaan we de vlekjes onder extreme kou (-27°C) behandelen. CO2 gas bevriest de pigmentvlek nauwkeurig tot op de millimeter met hoge druk. De extreme kou laat het water in de cellen en celtussenruimte bevriezen. Bevroren water zet uit, de celmembranen houden geen stand tegen de hoge druk en de cellen ontploffen. Hierdoor worden de pigmenten aan de oppervlakte gebracht, dit wordt een korstje. Nadat het korstje is verdwenen blijft er een mooie roze nieuwe huid over. De behandeling is er effectief, nagenoeg pijnloos en geeft een geweldig resultaat!

Ouderdoms en pigmentvlekken          Ouderdoms en pigmentvlekken

 

Heeft u last van pigmentvlekken en wilt u daar graag vanaf? Maak dan snel een afspraak voor een intake en we vertellen u graag meer over onze mogelijkheden!

LEES OOK EENS ONZE ANDERE BLOGS!

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK