Pigmentvlekken

Pigmentvlekken, hoe te behandelen?

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn een veel voorkomend probleem waar veel mensen mee kampen. Pigment is de bruine kleurstof die onze huid aanmaakt bij blootstelling aan de zon. Pigment is bedoeld om de schadelijke straling van de zon te absorberen en onderliggend weefsel te beschermen.

Het belangrijkste pigment is melanine. De cellen die pigment maken, liggen diep in de huid. Hier wordt pigment verpakt in kleine korreltjes, die naar de opperhuid worden verplaatst. Pas als deze korreltjes in de opperhuid zitten, zijn ze zichtbaar als een pigmentvlek.

Soms is de pigmentverdeling in de opperhuid minder mooi omdat de verdeling onregelmatig is. Voorbeelden hiervan zijn sproeten en ouderdomsvlekken. Deze vlekken ontstaan niet alleen op de huid als deze wordt blootgesteld aan de zon, maar soms ook spontaan. Dit gebeurt vooral bij mensen met een lichte huid.

De belangrijkste oorzaken van pigmentvlekken zijn:             Pigment en ouderdomsvlekken

  • blootstelling aan de zon
  • huidveroudering
  • ontsteking aan de huid
  • hormonale schommelingen
  • genetische aanleg

 

De meeste mensen krijgen de vlekken op de handen en in het gezicht, omdat deze lichaamsdelen veel bloot staan aan de zon. Deze pigmentophopingen zijn niet schadelijk, maar kunnen door de drager als lelijk worden ervaren. Soms is er sprake van schaamte.

Hoe behandel je pigmentvlekken?

Bij Babor Beauty Spa Kim van Nuland behandelen we pigmentvlekken volgens de nieuwste technieken met de Spot Reducer. Dit is een volkomen veilige en pijnloze manier van het behandelen van pigmentvlekken die geen schade aan de huid brengt. De Spot Reducer bevriest met behulp van co2 gas binnen enkele seconde doelgericht en gecontroleerd de pigmentvlek tot -27 graden. De extreme kou laat het water in de cellen en celtussenruimten bevriezen. Bevroren water zet uit en laat de celmembramen springen.  Het behandelde, oppervlakkige weefsel maakt zich zodoende los van de celverbinding, droogt in, wordt naar boven gebracht en valt na 10-14 dagen af. Een mooie roze huid komt te voorschijn!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

 

LEES OOK EENS ONZE ANDERE BLOGS! LEES MEER

 

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK