Retinol

Retinol, wat is daar nu zo bijzonder aan?

Retinol een werkstof die zoveel kan!

Retinol, je wordt er bijna mee dood gegooid…. Maar wat is er nu zo speciaal aan deze werkstof? Het is een vitamine A dat sterk werkt tegen huidveroudering. Sterker nog, het is het meest bewezen effectieve werkstofje dat niet alleen ter voorkoming van, maar ook ter vermindering van bijvoorbeeld bestaande rimpels werkt. Daarnaast werkt het ook erg goed bij acne.

Het is een zeer krachtige anti-oxidant. Anti-oxidanten beschermen je huid van alle schadelijke stoffen van buitenaf die zorgen voor huidveroudering. Daarnaast stimuleert het ook de collageenproductie in onze huid, wat zorgt voor een stevige huid.

Wat doet retinol?

Het zorgt eigenlijk voor een algehele verbetering van de huid. Maar doet daarnaast ook nog het volgende;

 • Betere wondgenezing
  Het stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en bevordert daardoor het herstel van de huidbarrière. De productie van hyaluronzuur wordt gestimuleerd, dit is de meest belangrijke hydratatiefactor van onze levende huidcellen. Hyaluronzuur werkt als een soort spons en kan daardoor grote hoeveelheden vocht aan zich binden. Een goed gehydrateerd huid is erg belangrijk bij een goede wondgenezing. Zeker bij acne is het hebben van een goede huidbarrière van heel groot belang.
 • Voorkomt puistjes en mee-eters
  Het zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijdert en dat mee-eters worden ontstopt. De groei van gezonde normale cellen in de huid en rondom de poriën wordt verbeterd. Hierdoor gaan de poriën mooi open staan waardoor talg makkelijk naar buiten kan en nieuwe talgophopingen en puistjes worden volkomen. Vaak wordt door de huisarts medicinale vitamine A zuur voorgeschreven als middel tegen acne. Vitamine A zuur is echter anders dan retinol. Hierover dadelijk meer.
 • Werkt huidverjongend
  Het vermindert rimpels en andere tekens van huidveroudering. Maar stimuleert ook de aanmaak van collageen en elastine in de lederhuid, deze bindweefselcellen zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid. De bindweefselcellen blijven langer in leven, dus stel je huidveroudering een beetje uit. Dit zorgt voor minder diepe rimpels en vervaging van fijne lijntjes, die bijvoorbeeld het gevolg zijn van blootstelling aan zonlicht.
 • Vervaagt pigmentvlekken
  Het werkt verhelderend op de huid en zorgt voor een egale huidkleur. Overactieve pigmentcellen worden tot rust gebracht.

Wat is het verschil tussen Retinol en Vitamine A zuur?

Vitamine AVitamine A zuur is enkel verkrijgbaar op doktersrecept in tegenstelling tot retinol. De opname van medicinaal bereid vitamine-A zuur door de huid is beperkt en irriteert meer voor de huid in tegenstelling tot retinol. Dat is speciaal geformuleerd met als doel penetratie tot grotere diepte. Dit wordt in het geval van onze producten verkregen door het product als het ware in te pakken. Het Delivery system zorgt ervoor dat de retinol van  in 10 uur tijd in kleine hoeveelheden wordt afgegeven aan de huid. Hierdoor kan de stof dieper in de huid komen, het maakt de huid stabiel en het product effectiever. Hierdoor kunnen er betere en snellere resultaten worden behaald. Het is belangrijk om op te passen tegen de zon. Het gebruik van een hoge SPF is dan ook verplicht.

Het is niet zo dat elk product dat retinol bevat gelijk effectief is. Het percentage is van belang, liefst tot maximaal 0,5%. Daarboven nemen tijdelijke bijwerkingen als roodheid, schilfering en jeuk toe. Lage concentraties, kleiner dan 0,25%, zijn niet erg effectief.

Belangrijk is dat retinol afgeleiden, zoals retinol palmytaat, veel minder effectief zijn dan retinol. Daarom zal bijvoorbeeld 1% retinol palmytaat veel minder effectief zijn dan 1% retinol.

Wilt u graag meer weten over wat retinol voor uw huid kan betekenen?

U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een intake. Op deze manier kunt u uw wensen en de eventuele kosten van de behandeling bespreken. De intake is altijd gratis.

MAAK HIER EEN AFSPRAAK

 

 

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK