wat is permanent make up?

Wat is Permanent Make-up?

Wat is Permanent Make-up?

Wat is Permanent Make-up? Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Permanent Make-up wordt vaak vergeleken met een tatoeage. Toch is dit niet helemaal hetzelfde. Bij een tatoeage wordt de naald in de diepere huidlagen ingebracht en hierdoor vervaagt de inkt niet. Maar bij permanente make-up voorkomt de naald dat het pigment te diep in de huid gaat. Doordat het pigment in de bovenste huidlagen blijft, waar nog celdeling plaats vind, vervaagt de permanent make-up naar verloop van tijd.

Permanent Make-up wordt het meest toegepast bij de wenkbrauwen en rondom de ogen, de eyeliner. De functie van de wenkbrauwen is niet alleen om de ogen te beschermen, maar ook om onze gezichtsuitdrukking kracht bij te zetten. Zonder wenkbrauwen is de uitdrukking van het gezicht ‘weg’. Omdat veel vrouwen te veel hebben geëpileerd, of boven hun wenkbrauwen haartjes hebben weggehaald of omdat de wenkbrauwen gewoon dunner worden, is dit een veel gevraagde behandeling. Ook mensen met de aandoening Alopecia Areata kunnen een permanent make-up behandeling prima ondergaan. Soms wordt dan zelfs de behandeling vergoed door de zorgverzekering.

We kunnen de wenkbrauwen op verschillende manieren behandelen. Dit kan middels de schaduwtechniek of de hairstroke techniek, waarbij we kleine haartjes maken waardoor de wenkbrauw zeer natuurlijk oogt. Soms maken we een combinatie van beide technieken.

Is de behandeling naar èèn keer klaar?

Als u ervoor kiest om permanent make-up aan te laten brengen, dan moet u er rekening mee houden dat u gemiddeld 2 keer voor een behandeling moet komen. Dit is voor het beste resultaat. Na de behandeling is de pigmentatie altijd te donker maar de kleur zal na drie à vier dagen vervagen. De eerste behandeling neemt het meeste tijd in beslag. Hier krijgt u een intake gesprek, waarbij de vorm wordt bepaald en de kleur wordt gekozen. Daarna volgt de behandeling. In totaal duurt de eerste behandeling 1 a 2 uur, afhankelijk van wat u laat behandelen. De tweede behandeling duurt ongeveer een uur en dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die u wenst. Ook kan er nog eventueel correctie/aanvulling op de vorm worden aangebracht.

Hoe lang blijft de Permanent Make-up zitten?

Dit verschilt per persoon, ligt aan de soort behandeling en hoe u ermee omgaat. Als u veel in de zon komt zal het pigment eerder oplichten. Zodra u ziet dat de permanente make-up dusdanig vervaagt dat u weer iedere dag gaat bijtekenen, dan kunt u een afspraak maken voor een touch-up. Dit is meestal na 1 tot 2 jaar.

Heeft u interesse in Permanent Make-Up maak dan HIER vrijblijvend een afspraak voor een gratis intake!

Meld je aan op onze nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte blijft van al onze nieuwtjes!

LEES OOK EENS ONZE ANDERE BLOGS!

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK