Wat te doen bij Rosacea?

Wat is Rosacea?

Wat te doen bij rosacea en wat is het precies. Rosacea is een algemeen voorkomende huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gelaat. Soms vergezeld van puistjes. Het komt voor bij volwassenen vanaf het 30e levensjaar.
Het wordt algemeen gezien bij mensen afkomstig uit noord-west Europa. Vooral bij Engelsen, Schotten, Ieren, Nederlanders, Belgen en ook Fransen.
De karakteristieke kleine haarvaatjes op de wangen (teleangiectasieen) staat bekend als couperose.
Rosacea kan gepaard gaan met puistjes en wordt daarom ook wel acne rosacea genoemd. Hoewel het met echte acne weinig te maken heeft.

wat te doen bij rosacea

Naast huidproblemen geeft rosacea soms ook oogproblemen. Vaak ervaren patiënten een licht brandend of stekend gevoel, alsof er een zandkorreltje in het oog zit. Afhankelijk van de klachten en het huidbeeld kunnen de verschillende kenmerken van rosacea behandeld worden.

 

Rosacea komt voor in 4 verschillende stadia

1: Algemene roodheid en oppervlakkige vaatjes (teleangiëctasieën/couperose).
2: Er ontstaan kleine bultjes (papeltjes) en puistjes (pustels).
3: Er ontstaan grotere ontstekingen. In enkele gevallen treedt er een verdikking van de neus op (rhinophyma).
4: Hierbij heeft men ook last van de ogen. Er ontstaat een brandend/jeukend gevoel, alsof er een zandkorreltje in het oog zit.

Hoe ontstaat Rosacea?

De oorzaak van rosacea is onbekend. De ernst van rosacea kan worden beïnvloed door uitwendige factoren. Maar ook bacteriën en de Demodexmijt, waardoor de klachten kunnen toenemen. Voorbeelden hiervan zijn warmte, zonlicht, cosmetica, huidverzorgingsproducten en sommige geneesmiddelen. Geneesmiddelen die corticosteroïden (bijnierschorshormonen) bevatten kunnen rosacea veroorzaken of verergeren. Zowel door inwendig gebruik als bij toepassing op de huid.
Een oorzakelijke rol van voeding is nooit aangetoond. Wel kan (tijdelijke) verergering van de roodheid optreden door het drinken van alcohol en het eten van sterk gekruid voedsel.

Wat te doen bij Rosacea?

De kunst is om de huid te vernieuwen en te genezen. Dit zonder dat de schadelijke elementen (bacteriën, Demodexmijt) zich ook vernieuwen. Hiervoor is Vitamine A een geschikte werkstof. Met Vitamine A vullen we het tekort hieraan in de huid weer aan, zorgen voor celvernieuwing en verstevigen de haarvaten. Zo voorkomen we ontstekingen en de gezonde celdeling komt weer op gang. Kort samengevat zijn dus de meest ideale behandelingen peelings die de mijt doden en de huid vernieuwen. Dit zorgt ervoor dat de huid gerepareerd wordt en ook de eitjes worden verwijderd. Voor thuisgebruik is een verzorging  noodzakelijk met een milde Vitamine A erin. Deze moet geschikt zijn om iedere dag te gebruiken. Daarnaast zijn collageen- activerende werkstoffen wenselijk. Deze maken de huid minder transparant en zullen de roodheid tegengaan.

In ons instituut werken wij met verschillende producten om een optimaal resultaat te behalen bij de behandeling van rosacea. Je huid zal er snel minder rood uitzien en meer weerstand gaan opbouwen zodat deze ook minder gevoelig zal zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?
Maak dan hier een afspraak voor een vrijblijvende intake.

 

 

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK