Elektrisch ontharen

Witte of lichte haren definitief ontharen? Elektrisch ontharen is de oplossing!

Witte of lichte haren definitief ontharen

Veel mensen hebben last van overbeharing, wat erg vervelend is. Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen vaak praktische, maar ook emotionele problemen met zich meebrengt. Het herhaaldelijk verwijderen van haren met pincet of ander materiaal, of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing voor de buitenwereld te verbergen.

Overbeharing is er in alle soorten, maten en kleuren. Heb je vooral donkere haren dan is IPL/Laser een hele mooie, veilige en snelle manier om de haren definitief te verwijderen. Maar heb je lichte, witte, grijze of rossige haren, dan is de behandeling met IPL/Laser absoluut geen oplossing. En kom je uit op Elektrisch Ontharen, wat voor deze doelgroep perfect werkt! En het mooie is beide manieren worden in sommige gevallen ook nog eens vergoed door je zorgverzekering!

Waarom geen IPL bij witte of lichte haren?

Een voorwaarde voor de behandeling met IPL/Laser is dat de haren pigment moeten bevatten. Het pigment in de haren zorgt er voor dat het licht door de haren wordt geabsorbeerd. Dat licht wordt omgezet in warmte waardoor het haarzakje vernietigd kan worden. Zo kunnen er geen nieuwe haren meer ontstaan.
Bij witte of lichte haren is er geen pigment in de haren aanwezig, zodat het licht niet door de haren geabsorbeerd kan worden en er dus geen warmte ontwikkeling kan ontstaan, waardoor het haarzakje dus ook niet vernietigd kan worden. Een simpel voorbeeld; Stel je staat in de zomer in het zonnetje buiten met een donker shirt aan, dan wordt deze lekker warm, maar sta jij op dat zelfde moment buiten met een wit shirt aan dan wordt deze eigenlijk nauwelijks warm. Dit gebeurt dus ook met onze haren, vandaar dat het heel belangrijk is dat de haren pigment bevatten.

Witte of lichte haren definitief ontharen met Elektrisch Ontharen

Witte of lichte haren definitief ontharen met IPL/Laser is lastiger, maar er bestaat gelukkig een
geweldig alternatief. Elektrisch Ontharen!
Electrisch ontharen is een methode die bij elke haarsoort kan worden toegepast. Elektrisch ontharen
Of je haar nu dik, dun, donker of licht van kleur is dat maak niet uit. We gaan de warmte namelijk niet via licht richting het haarzakje brengen, maar via een naald. Er wordt gebruik gemaakt van een miniscuul naaldje, waarmee haren één voor één behandeld zullen worden. We laten het naaldje in het haarzakje glijden om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigt en vernietigd wordt. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen.

Witte of lichte haren definitief ontharen?Zijn de haren na één behandeling al definitief weg?

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft met meerdere factoren te maken, zoals de groeicyclus van de haren. Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op het zelfde moment in de groeifase en aan de buitenkant van het lichaam is niet zichtbaar welke haren dat wel zijn.
Dit geldt voor zowel Elektrisch Ontharen als een IPL /Laser behandeling.

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 á 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling, het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is en eventueel medicijngebruik, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds groter.

Kortom we zijn gelukkig in de gelegenheid om witte of lichte haren definitief te ontharen op wat voor manier dan ook!
Informeer bij je zorgverzekering of je voor een vergoeding in aanmerking komt, want ook dan kan je bij ons terecht.
Wij zijn namelijk in het bezit van de ANBOS Specialisatie Ontharingstechnieken.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?
Neem dan contact met ons op of lees hier meer over de behandeling van overbeharing.

Lees ook eens onze blog; Definitief ontharen met IPL

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK