Wat vervelend, ik heb mee-eters!

Mee-eters, wat kan je daar aan doen?

Mee-eters, iedereen heeft ze wel eens,  vooral op de neus en kin. Vaak krijgen wij als huidspecialisten natuurlijk de vraag wat hier aan te doen is en wat een mee-eter ofwel blackhead nu eigenlijk is. Iedere keer dat je denkt er eentje met succes te hebben verwijderd, kom je er weer nieuwe tegen. In deze blog vind je tips om van mee-eters af te komen.

Wat zijn mee-eters eigenlijk?

Om te beginnen is het van belang om te weten wat mee-eters zijn, zodat je je huid niet beschadigt wanneer je ze in een verwoede poging probeert weg te scrubben. Mee-eters bestaan uit een geoxideerde mix van talg en dode huidcellen, die zich ophoopt in je poriën. Blootstelling van de talg en huidcellen aan zuurstof in de lucht om je heen, maakt dat een oxidatieproces in gang treedt. Talg en huidcellen worden dan zwart van kleur, vandaar de naam blackhead. Het feit dat je mee-eters hebt, betekent echter niet dat je huid vies of vuil is. Het heeft dus geen zin om hard te scrubben of te schrobben tijdens het reinigen. Dit kan zelfs averecht werken.

Goede manieren en werkstoffen om mee-eters te bestrijden

Salicylzuur

Salicylzuur is een uitstekend middel om mee-eters op te lossen. Het vermindert de abnormale ophoping van dode huidcellen in de follikel waardoor verstoppingen verminderen, littekens voorkomen worden en het werkt zelfs ontstekingsremmend. Je kunt salicylzuur vinden in veel producten. Dat varieert van een reiniging zoals de PCA SKIN Blemish Control Bar, een masker en een serum bv. PCA SKIN Acne Gel Binnen enkele weken zal je zien dat salicylzuur veel van de mee-eters heeft opgelost en anderen wat ‘losser’ heeft gemaakt.

Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om een professionele behandeling te ondergaan waarin met salicylzuur wordt gewerkt. Wij adviseren de Clarify behandelingen van PCA SKIN waarbij we o.a werken met een Therapeutic Salicylic Acid Mask met 20% salicylzuur. Dit masker werkt peelend, anti-bacterieel en onstekingsremmend, daarnaast zorgt dit masker voor een verfijnde huidstructuur en een heldere, frisse uitstraling.

Retinoïde

Gebruik van retinoïde (vitamine A) is een uitstekende behandeling van mee-eters. Veel mensen met een gevoelige huid zijn wat huiverig voor deze werkstof, maar dat is helemaal niet nodig. Met de juiste begeleiding kan vitamine A prima gebruikt worden en geeft het een prachtig resultaat. In deze producten vind je deze werkstof terug; Serum bv. PCA SKIN Clarity Treatment 0,5% Pure Retinol Night of PCA SKIN A&C Synergy Serum en een gelaatsverzorging bv. PCA SKIN Clearskin Cream.

Ook zijn er professionele behandelingen met vitamine A. Een geweldige behandeling met een erg mooi resultaat is de PCA SKIN Retinol Renewal Treatment of een andere PCA SKIN Peel behandeling in combinatie met producten waarin vitamine A verwerkt is.

 

Exfolieren

Het gebruik van een exfoliator of een peeling, maximaal twee maal per week, helpt je ook om mee-eters te verwijderen. Het gebruik van maskers met papaya, houtskool, ananas of klei om dode huidcellen te verwijderen werkt ook erg mooi. Hiermee verwijder je niet alleen de dode huidcellen, maar ga je ook nog eens je huid extra voeden. Wij adviseren hiervoor de volgende maskers; PCA SKIN Purifying Mask met klei en puimsteen of het PCA SKIN Revitalize Mask met papaya, honing en fruitextracten. Wil je ook nog graag een peeling gebruiken kies dan bv. voor de PCA SKIN Gentle Exfoliant met 10% Glycolzuur en een zachte afbreekbare korrel.

Exfolieer niet te vaak, want dit kan juist averechts werken op de huid waardoor je meer talg gaat produceren en je huid uit balans raakt.

En tot slot… vergeet niet een goede moisturizer te gebruiken!

Alle bovengenoemde tips zijn erop gericht de huid te ontdoen van talg en olie. Het komt dan misschien als een verrassing dat je juist een goede moisturizer moet gebruiken om mee-eters te behandelen. Het is van belang om de huid in balans te houden en een moisturizer zorgt ervoor dat je exfoliërende producten kunt blijven gebruiken, zonder dat er problemen of irritaties optreden. Dit kan bijvoorbeeld met de verzorgende crèmes van PCA SKIN of NIMUE!

Voor een optimaal gezonde huid adviseren wij om regelmatig een behandeling te ondergaan. Voor probleemhuiden is dit om de 4 weken, voor een gezonde huid is 6 weken een goede richtlijn. Daarnaast is het erg belangrijk om thuis de behandeling voort te zetten met op uw huid afgestemde NIMUE of PCA SKIN producten. Hier adviseren wij u graag in.

Wilt u meer weten over onze behandelingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

© 2023 SKINFIX / WEBSITE DOOR STORIES TO STAY / TEKSTEN DOOR BEAUTY CLICK